Over mij

In september 2010 kreeg ik het idee om een wandelroute te maken langs de Dommel. Ik houd van wandelen en een overzichtelijke wandelroute langs de Dommel had ik niet tot mijn beschikking. Meteen kwamen er diverse vragen in mij op.

Waar ontstaat eigenlijk de Dommel? Door welke natuurgebieden loopt hij? Waar brengt de Dommel mij naartoe? En wat kom ik allemaal tegen? Samen met vriendinnen ben ik naar de oorsprong van de Dommel gegaan en daar is de verkenning begonnen. Geheel op eigen houtje, met behulp van mijn GPS, de plaatselijke bevolking en goeie wandelschoenen heb ik nu alle bijzonderheden/aspecten van de Dommel verkend, van Peer in België tot aan Den Bosch in Nederland. In 7 wandelflyers heb ik de Dommel kunnen beschrijven. Tijdens mijn wandeltochten langs de Dommel heb ik heerlijk genoten van de prachtige omgeving en hoorde ik me vaak zeggen: “Wat is het hier toch mooi”. Mijn intentie van deze wandelroute is om zoveel mogelijk langs de Dommel te lopen en meestal is het me gelukt.

De routes lopen over openbare paden. Alle routes van deze wandeltocht heb ik uitgewerkt tot een mooie wandelflyer. Iedere wandelflyer is voorzien van een complete routebeschrijving, een routekaart en Dommelweetjes. De naam van mijn projectmapje is Dommel Routes. Het mapje bevat 7 wandelflyers en 1 infoflyer. In 2010 ben ik begonnen aan dit bijzonder en mooi project. Ik heb de Dommel stroomafwaarts zien groeien van beekje tot een kleine rivier. Heel wat kilometers heb ik afgelegd en met veel enthousiasme heb ik het projectmapje Dommel Routes uitgewerkt. In 2014 is dit gerealiseerd en heb inmiddels al vele wandelaars kunnen verblijden met mijn wandelmapje. Ben er trots op! Ik hoop dat ik nog meer wandelaars kan bewegen om deze prachtige wandelroutes te gaan lopen.